dimecres, 6 d’abril del 2016

XXXII Premi de Pintura i 16è Internacional del Cercle de Belles Arts, en homenatge a Jaume Perelló




Jaume Perelló i Miró neix el 17 de juliol de 1927 a Torrefarrera (Lleida). Va morir a Bellpuig (Lleida) el 12 de febrer de 2015. L’any 1933 és Primer Premi de Dibuix Infantil a Madrid. Cursa estudis professionals als Salesians de Sarrià (Barcelona) i a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona amb Vicenç Navarro i Cancio Perucchi. L’activitat més important dins les arts plàstiques està dirigida en l’escultura. 

Fou fundador del Cercle de Belles Arts de Lleida, de la Fundació Jaume Perelló, a Bellpuig, lloc on traslladà el seu domicili, creant un premi anomenat “Premi de Belles Arts Sant Jordi” i un museu amb les seves obres. La seva obra està estesa per tot Espanya, Europa i Amèrica. Ha rebut molts homenatges al llarg de la seva vida: Primer Premi d’Art Sacre de Milà (Itàlia); el Primer Premi en Relleu de Buenos Aires (Argentina). 

La seva obra més destacada, la talla més gran del món, anomenada Crist de l’amor, al santuari del Carme, a Burgos. També té obres dipositades al Palau Episcopal de Lleida i a la Diputació de Lleida. Talla de Pau VI i retrats de Pius XII, realitzats al Vaticà. Exposició permanent a la Fox Gallery Building de Nova York, atorgant-li el Govern dels Estats Units la residència pel seu talent internacional. És un dels artistes plàstics lleidatans més reconeguts. El professor i crític Àngel Marsà va dir d’ell “és un creador que pujant bastides quan cal, converteix el seu art d’escultor i pintor en realitzacions monumentals d’unes mides que sovint sobrepassen els càlculs més agosarats”. 

Jaume Vilella i Motlló. 
President del Cercle de Belles Arts de Lleida.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada