dilluns, 16 de juny del 2014

La Coral Estel

 



La Coral Estel del Cercle va néixer l'any 1983 fundada pels pares de la Coral Infantil del Col·legi de les Dominiques de Lleida i, més endavant, va integrar-se al Cercle de Belles Arts com a secció.

Les activitats de la Coral des d'aleshores han estat molt variades arreu de la geografia de tot el país, però és important destacar, l'any 1992 i en motiu de les Olimpíades de Barcelona, la participació en la trobada de corals de Catalunya al Palau Sant Jordi de Barcelona, on es va celebrar el "Catalunya Canta".

A més, la coral ha estat cridada a participar en l'Aplec del barri de Pardinyes; en l'homenatge que es va fer al mestre Lluís Virgili, a la Seu Vella de Lleida, i el que es va fer al poeta lleidatà Màrius Torres al Teatre Principal, en motiu del 50è aniversari de la seva mort, i en el qual es va interpretar poemes de l'autor musicats per mestres lleidatans. Finalment, el curs 1993, la Coral es va desplaçar, juntament amb el Cor de Cambra Joliu, el petit poble d'Olson, a la província d'Osca. I, al desembre del mateix any, amb Belles Arts Teatre, van escenificar l'obra de Josep Maria de Sagarra Poema de Nadal, amb els rapsodes Fonollosa i Llorenç al Casino Principal de Lleida.

A tot això cal afegir que, des de la seva existència, la Coral Estel canta en la Missa Major del Dia de Nadal que es fa al Santuari de Santa Teresina de l'Infant Jesús.


El primer director va ser Enric Navas, el qual va ser substituït, breument, per Rosa Maria Pujol. Actualment la directora és Gemma Naranjo Yuste. Sota la seva direcció i juntament amb Belles Arts Teatre, l'any 1997, es va recuperar el Cant de la Sibil·la, un drama sacre que tradicionalment s'ha vinculat a les festes de Nadal i que s'havia cantat fins a finals del s.XVI a la Seu Vella de Lleida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada